Si t'agrada el Fútbol Americà no ho dubtis. Contacte amb nosaltres i t'explicarem com pots ser un Falcó més. Si tens entre 16 i 18 anys pots formar part del nostre equip Cadet. Si tens entre 18 i 20 anys pots formar part del nostre equip Junior, i si tens més de 20 anys, no ho dubtis, vine i forma part del nostre equip senior.

falco rb Salt Falcons
Benvinguts a la web oficial del primer equip de fútbol americà de la província de Girona.
Fundats l’any 1989, els Falcons som l’equip referent del fútbol americà a Girona, i el tercer equip més antic de l’estat amb una activitat ininterrumpuda durant 25 temporades.

Notícies

En un bon partit de totes les línies els Falcons han derrotat els Hornets de Saragossa per 38 - 20 i s'han classificat per les semifinals de la Lliga. El partit ha estat molt equilibrat a la primera part, però a la segona els saltencs han passat per sobre dels aragonesos, arribant a la meitat del darrer quart amb un avantatge de tres touchdowns (38-14).

La primera possesió dels Hornets quasi acaba en desastre pels Falcons, però en un altre gran goal line stand l'Albert Prat interceptaba el llençament del quarterback visitant a la end zone, aconseguint un touchback que donaba la pilota als Falcons a la seva iarda 20. En tres jugades els saltencs han creuat tot el camp per marcar un touchdown mitjançant una cursa de 50 iardes d'en Nil Sicart.

x llarg

Els Hornets han continuat amb el seu bon joc terrestre i han aconseguit anotar dos cops abans de la mitja part amb dues jugades molt llargues, fet que els posaba per davant al marcador (6-14). Però als darrers dos minuts de la primera part els Falcons han aconseguit apropar-se amb un quarterback sneak d'en Ramon Quintana, que aprofitaba l'escletxa creada per la seva línia d'atac per anotar i deixaba tot per decidir a la segona meitat (12-14).

Al segon temps les coses han canviat radicalment i el head coach saltenc, Xevi Formatjé, li ha guanyat la partida tàctica a l'entrenador amercicà dels Hornets. Els Falcons han combinat a la perfecció l'atac aèri amb el terrestre i la defensa aragonesa no s'ha aconseguit ajustar mai al joc mostrat pels saltencs. Després de rebre 250 iardes dels running backs gironins al partit de la temporada regular disputat a Saragossa (que van guanyar els Falcons per un clar 7-25), els aragonesos han plantejat una defensa amb 7 jugadors al box per poder aturar-los, però han deixat la seva esquena massa desprotegida.

Els Falcons han aconseguit colpejar dos cops seguits al tercer quart, amb un touchdown de recepció d'en Joan "Llarg" Derham i una cursa del poderós fullback Isidre Cuartero. En començar el darrer quart en Nil Sicart ha tornat a foradar la defensa dels Hornets amb la seva velocitat i ha sentenciat el partit (38-14). A partir d'aquí els Hornets han intentat atacar a la desesperada amb jugades dirigides cap als seus receptors, però la línia de defensa dels Falcons s'ha mostrat molt agressiva i ha generat un festival de sacks, deixant sense gaire feina als companys de la secundària.

Els Falcons jugaran una de les semifinals davant els Bocs a Argentona, el proper diumenge 11 de març. Tot i que s'espera un partit ajustat, els Bocs són els favorits per accedir a la final, ja que han fet una gran temporada i ja van guanyar als Falcons al primer partit de la teporada per un ajustat 13-19. L'atra semifinal la disputaran els Imperials de Reus, que rebran als Uroloki de Barcelona