Si t'agrada el Fútbol Americà no ho dubtis. Contacte amb nosaltres i t'explicarem com pots ser un Falcó més. Si tens entre 16 i 18 anys pots formar part del nostre equip Cadet. Si tens entre 18 i 20 anys pots formar part del nostre equip Junior, i si tens més de 20 anys, no ho dubtis, vine i forma part del nostre equip senior.

Benvinguts a la web oficial del primer equip de fútbol americà de la província de Girona.
Fundats l’any 1989, els Falcons som l’equip referent del fútbol americà a Girona, i el tercer equip més antic de l’estat amb una activitat ininterrumpuda durant 25 temporades.

Temporada 2013 - 2014

Els Falcons dominen els veïns de Sarrià

El passat diumenge es va jugar el primer partit oficial entre els Falcons de Salt i els Wolves de Sarrià de Ter. Com ja va passar a l'amistós disputat a finals de la passada temporada els Falcons van impossar el seu joc i van dominar el partit des del kick off fins el xiulet final.

El partit va començar molt bé pels saltencs, que en el primer drive van aconseguir el primer touchdown, gràcies a les carreres d'en Gabriel Santana, que es va convertir en el cavall de batalla dels Falcons, portant el pes del joc terrestre de l'equip. La línia d'atac i el fullback, Néstor Candanedo, van dominar la línia defensiva dels Wolves i van marcar el ritme del partit.

Al final del primer quart els Falcons ja guanyaven per 13 - 0, mercé a un nou touchdown anotat aquest cop pel quarterback Ramon Quintana, amb una cursa darrera del seu centre, i el punt extra anotat per en Samuel Alamà.

Els saltencs haurien pogut ampliar l'avantatge però un fumble perdut a la iarda 20 dels rivals va propiciar que els Wolves recuperessin l'opció d'atac, que va terminar amb un touchdown en una jugada trencada.

Amb 13 - 6 al marcador començava la segona part, i els Falcons demostraven la seva superioritat amb un altre touchdown d'en Gabriel Santana. La defensa es mostrava segura cobrint l'exterior, però va tornar a concedir un big play als Wolves que va suposar el definitiu 20 - 13.

A les acaballes del matx els visitants van haver d'arriscar i van mostrar les seves mancances tècniques i tàctiques, tot i haver millorat molt el nivell del seu joc en poc temps. Tot apunta cap al neixement d'una rivalitat que promet fortes emocions en les properes temporades.

Derrota a casa davant els liders

A la 4ª jornada de la Lliga Catalana, els Falcons van perdre clarament davant els Bocs d'Argentona (3 - 35), els liders invictes de la competició i màxims favorits pel títol.

Els saltencs es presentaven amb nombroses baixes, principalment les del capità de la defensa, el Linebacker central Àlex Massaguer, i el Halfback Nil Sicart.

1234792 554624944633574 201744793 nLa manca d'efectius es va notar sobretot en la tendència de l'equip a permetre big plays, ja que per segona jornada consecutiva es va encaixar un touchdown en un retorn de punt, i la majoria de punts es vàren cedir després de llargues escapades dels corredors visitants.

L'única anotació dels Falcons va ser protagomitzada per el Samuel Alamà, que va xutar un Field Goal perfecte desde 33 iardes. El jugador saltenc porta un 100% d'encert durant la temporada i és lider de la competició en xuts de 3 punts.

Els Falcons, amb 2 partits guanyats i 2 perduts, encara depenen d'ells mateixos per entrar als playoff. El proper partit els enfrontarà als Reds de Terrassa, el proper dissabte 8 de febrer.

Els Falcons debuten a casa amb victòria

El matx va estar molt igualat i només es va poder decantar cap al costat saltenc als darrers minuts. Els Legends van confirmar que la seva victòria a la primera jornada davant els Senglars de Vall d'Aro no havia estat una casualitat, i van demostrar durant tot el partit que ja no cometen les errades de principiants de la temporada anterior.

En el seu primer drive d'atac els torrellencs van aconseguir anotar el seu únic touchdown gràcies a una cursa plena de potència i velocitat del seu millor home, el runningback Alejandro Moreno. A partir d'aquí la defensa dels Falcons es va mostrar impenetrable, aturant tots els intents visitants amb una gran actuació de totes les seves línies i amb intercepcions d'en Josep Caixàs i en Nil Sicart. Aquesta darrera va tancar definitivament el partit.

L'atac saltenc va contestar el touchdown visitant amb un joc terrestre contundent, que va fer palesa la millora de la línia d'atac i la conjunció entre els seus membres i el backfield. El potent corredor Gabri Santana va marcar un touchdown però els Falcons no van aconseguir l'empat mitjançant el xut extra, així que el marcador va quedar en un 6 - 7 que no es va moure fins les acaballes del partit.

En aquests darrers moments en Jacopo Orfei, quarterback titular dels Falcons, va donar una passa endavant i va aconseguir un big play de unes 60 iardes amb un llençament que va atrapar en Nil Sicart i que va convertir en el touchdown de la victòria (12 - 7).

La propera jornada els Falcons rebran als Senglars en el primer duel gironí de la temporada. Els Senglars, tot i haver perdut els seus dos partits contra Legends i Eagles, són un dur rival a tenir molt en compte. El matx es disputarà a Salt el diumenge 12 de gener a partir de les 17:00 h.

Els Falcons demostren que són el millor equip gironí.

Després de 3 jornades els saltencs estàn empatats amb uns altres 3 equips en segona posició de la Lliga Catalana i són l'únic equip gironí amb victòries aquesta temporada.

En el derby disputat ahir contra el Senglars de Vall d'Aro, els Falcons van haver d'esforçar-se al màxim per doblegar els empordanesos. El partit va començar molt bé pels locals, ja que en el seu primer drive d'atac el quarterback Ramon Quintana connectava amb el receptor Albert Prat per anotar el primer touchdown.

Els Senglars van reaccionar amb un bon joc terrestre i van aconseguir posar-se per davant al marcador gràcies a la conversió del punt extra després del seu primer touchdown. Poc després es van avançar al marcador amb un espectacular retorn de punt, amb el que van poder avançar més de 70 iardes.

El partit estava molt igualat i la línia dels Falcons feia mans i mànigues per mirar de suplir l'absència d'en Guillem Lloret, un jugador fonamental tant en atac com en defensa. Cal destacar la bona feina de l'Alex Martin com a center i àncora de la línia d'atac, tot i el desgast que suposa haver de doblar durant tot el partit.

Gràcies a la pressió de la línia de defensa i els linebackers sobre el quarterback contrari, en David Alonso va poder interceptar una passada i retornar-la per touchdown després de còrrer 40 iardes, fent pujar al marcador el 13-14 amb el que acabaria la primera part.

La segona va continuar molt igualada, però amb la defensa dels Falcons dominant el joc i permetent tenir una millor posició al  camp als saltencs. Sota el lideratge de l'Alex Massaguer, linebacker central que també va haver de jugar com a guard en atac, l'equip defensiu va ofegar l'atac dels Senglars, que amb prou feines van passar de mig camp en tota la segona meitat.

L'atac saltenc notava també el cansament i no aconseguia moure les cadenes amb regularitat, però a quatre minuts del final va començar un drive a prop de la iarda 35 dels Senglars que donava esperances als locals. Després d'un primer down i d'haver-se acostat prou a la endzone, el quarterback dels Falcons va patir dos sacks consecutius que el van fer retrocedir molt, però en tercer down i 25 en Nil Sicart va aconseguir una recepció que deixava els Falcons amb quart i cinc a la iarda 15 dels Senglars, sense temps morts i amb poc més de mig minut al rellotge.

El head coach Xevi Formatjé va decidir jugar-ho tot a la carta del field goal, i en Samuel Alamà, des del hashmark esquerre, va connectar un xut perfecte que va passar pel bellmig de la porteria per aconseguir el definitiu 16-14.

Tot i l'alegria dels Falcons i del públic local el partit no s'havia acabat encara, ja que amb només 28 segons els Senglars disposaven del darrer atac. La defensa no va permetre cap passada complerta i l'Albert Prat va tancar el partit amb una altra intercepció.

El proper partit enfrontarà els Falcons amb els Bocs, primer classificat invicte i màxim favorit al títol. Serà a Salt el proper diumenge 26 de gener.

Debut amb derrota a Vilafranca

Després de tres anys d'enfrontaments ajustadissims i victòries saltenques enguany els Falcons han estat derrotats pels Eagles per 19 - 6.

El partit va tenir dues parts ben diferenciades, amb domini dels locals a la primera i dels Falcons a la segona. Els saltencs van sortir adormits i van rebre dos touchdowns al primer quart, en una fase del partit on els Eagles van demostrar que gaudeixen d'un joc terrestre temible, encapçalat per l'incombustible Ignasi Blanca, màxim anotador de la Lliga passada.

Al tercer quart l'atac dels Falcons va regalar la pilota a la seva pròpia iarda 15 en una jugada molt desafortunada, ja que a més de propiciar un altre touchdown dels de Vilafranca, es va produïr la lesió del quarterback titular, Jacopo Orfei, que amb una forta contusió al tríceps del braç esquerre va haver d'abandonar el camp i no va poder tornar al partit.

La segona part va ser ben diferent i els Falcons van mostrar una millor actitud, amb més intensitat i concentració. La defensa va aturar molt bé el joc dels Eagles, tot i que aquests van controlar perfectament el rellotge amb el seu joc terrestre. Cal destacar la bona feina de la tripleta de linebackers liderada pel veterà Àlex Massaguer i molt bones aportacions d'en Josua Bayona i el rookie Bruno.

L'atac també va reaccionar sota la direcció d'en Ramon Quintana, que va connectar amb els seus receptors David Alonso i Nil Sicart, i també amb el tight end Samuel Alamà, que debutava en competició oficial i va assolir un rendiment molt elevat. La línia d'atac va oferir una gran protecció al seu quarterback i va possibilitar un touchdown que arribava massa tard per poder pensar en la remuntada.

Els Falcons es situen cinquens a la classificació i rebran els Legends de Torrelles de Llobregat el proper 15 de desembre a les 17:00h al Camp Municipal de Salt.