Si t'agrada el Fútbol Americà no ho dubtis. Contacte amb nosaltres i t'explicarem com pots ser un Falcó més. Si tens entre 16 i 18 anys pots formar part del nostre equip Cadet. Si tens entre 18 i 20 anys pots formar part del nostre equip Junior, i si tens més de 20 anys, no ho dubtis, vine i forma part del nostre equip senior.

falco rb Salt Falcons
Benvinguts a la web oficial del primer equip de fútbol americà de la província de Girona.
Fundats l’any 1989, els Falcons som l’equip referent del fútbol americà a Girona, i el tercer equip més antic de l’estat amb una activitat ininterrumpuda durant 25 temporades.

Els Falcons demostren que són el millor equip gironí.

Després de 3 jornades els saltencs estàn empatats amb uns altres 3 equips en segona posició de la Lliga Catalana i són l'únic equip gironí amb victòries aquesta temporada.

En el derby disputat ahir contra el Senglars de Vall d'Aro, els Falcons van haver d'esforçar-se al màxim per doblegar els empordanesos. El partit va començar molt bé pels locals, ja que en el seu primer drive d'atac el quarterback Ramon Quintana connectava amb el receptor Albert Prat per anotar el primer touchdown.

Els Senglars van reaccionar amb un bon joc terrestre i van aconseguir posar-se per davant al marcador gràcies a la conversió del punt extra després del seu primer touchdown. Poc després es van avançar al marcador amb un espectacular retorn de punt, amb el que van poder avançar més de 70 iardes.

El partit estava molt igualat i la línia dels Falcons feia mans i mànigues per mirar de suplir l'absència d'en Guillem Lloret, un jugador fonamental tant en atac com en defensa. Cal destacar la bona feina de l'Alex Martin com a center i àncora de la línia d'atac, tot i el desgast que suposa haver de doblar durant tot el partit.

Gràcies a la pressió de la línia de defensa i els linebackers sobre el quarterback contrari, en David Alonso va poder interceptar una passada i retornar-la per touchdown després de còrrer 40 iardes, fent pujar al marcador el 13-14 amb el que acabaria la primera part.

La segona va continuar molt igualada, però amb la defensa dels Falcons dominant el joc i permetent tenir una millor posició al  camp als saltencs. Sota el lideratge de l'Alex Massaguer, linebacker central que també va haver de jugar com a guard en atac, l'equip defensiu va ofegar l'atac dels Senglars, que amb prou feines van passar de mig camp en tota la segona meitat.

L'atac saltenc notava també el cansament i no aconseguia moure les cadenes amb regularitat, però a quatre minuts del final va començar un drive a prop de la iarda 35 dels Senglars que donava esperances als locals. Després d'un primer down i d'haver-se acostat prou a la endzone, el quarterback dels Falcons va patir dos sacks consecutius que el van fer retrocedir molt, però en tercer down i 25 en Nil Sicart va aconseguir una recepció que deixava els Falcons amb quart i cinc a la iarda 15 dels Senglars, sense temps morts i amb poc més de mig minut al rellotge.

El head coach Xevi Formatjé va decidir jugar-ho tot a la carta del field goal, i en Samuel Alamà, des del hashmark esquerre, va connectar un xut perfecte que va passar pel bellmig de la porteria per aconseguir el definitiu 16-14.

Tot i l'alegria dels Falcons i del públic local el partit no s'havia acabat encara, ja que amb només 28 segons els Senglars disposaven del darrer atac. La defensa no va permetre cap passada complerta i l'Albert Prat va tancar el partit amb una altra intercepció.

El proper partit enfrontarà els Falcons amb els Bocs, primer classificat invicte i màxim favorit al títol. Serà a Salt el proper diumenge 26 de gener.